Bioprinter Regemat 3D V1

Echipamentul de bioprintare 3D Regemat este creat pentru recrearea de tesuturi osoase, cartilaje si tendoane, folosite cel mai des in operatii chirurgicale ce implica inlocuirea de tesut in genunchi, sold, urmand crearea de valve ale inimii si segmente vasculare, piele si tesuturi membranoase amniotice.

Beneficiile tesuturilor bioprintate sunt remarcabile:
– Cercetarile si testele efectuate in prezent cu culturi celulare bidimensionale (2D) nu ofera rezultatele dorite, deoarece culturile 2D nu imita structura 3D a unui tesut viu. Bioprintarea 3D este singura tehnologie disponibila pentru a printa eficient culturi celulare cu structuri asemanatoare tesuturilor umane
– Crearea in vitro a tesuturilor vii pentru a reduce folosirea testarii pe animale si/sau oameni (eliminarea testelor pre-clinice si clinice)
– Dezvoltare mai rapida si cu costuri mai reduse de medicamente. In prezent dureaza in medie 12 ani pentru ca un medicament sa ajunga din laborator pe piata, iar costurile sunt de peste 400 milioane de euro pentru dezvoltarea majoritatii medicamentelor.
– Reducerea si in multe cazuri eliminarea donatorilor de organe (aplicatii pentru viitor)
– Replicarea formelor si functiilor native a tesuturilor
– Reproducerea, automatizarea si imbunatatirea preciziei pentru anumite teste

Bioprinter-ul Regemat V1 este modular si customizabil. Potentialul bioprintarii in medicina regenerativa si in ingineria tisulara este imens, insa raman inca multe probleme care trebuie rezolvate si multe ipoteze care trebuie testate pentru a gasi solutii la regenerarea tisulara. Exista milioane de pacienti in toata lumea care sufera din cauza lipsei de solutii pentru problemele lor patologice, cateva exemple fiind:
– Boli cardiovasculare
– Boli vasculare periferice
– Rani deschise cu vindecare lenta
– Leziuni ale coloanei vertebrale
– Sindromul Alzheimer
– Sindromul Parkinson
– Afectiuni musculo-scheletice
– Boli autoimune
– Accidente vasculare cerebrale
– Diabet si consecintele acestuia

Regemat V1 a fost optimizat pentru a bioimprimarea de tesuturi osteocartilaginoase, insa poate fi utilizat pentru mult mai multe tipuri de tesuturi. Urmatoarele tehnologii au fost implementate pentru acest echipament:
– IPF (Individually Pore Filling): Aceasta tehnologie creste viabilitatea si supravietuirea celulelor.
– IVF (Injection Volume Filling): Aceasta tehnologie ajuta la umplerea de diverse volume printate si creste viabilitatea si rata de supravietuire a celulelor la lucrul cu materiale termoplastice cu temperaturi mari.
– FDM (Fused Deposition Modelling): Printeaza scaffold-uri termoplastice biodegradabile atunci cand este necesara o structura rigida.

SPECIFICATII TEHNICE:

Tehnologii capete de printare IPF, IVF, microextrudare FDM
Biomateriale 2 pentru FDM, pana la 8 pentru IPF/IVF
Diametru duza 0,1-0,5mm
Volum de printare 150x150x110mm
Rezolutie axa X 150µm
Rezolutie axa Y 150µm
Rezolutie axa Z 400nm
Software si GUI Regemat 3d Designer
Conectivitate USB
Sistem de racire Ventilator Single layer
Sistem de operare Windows 7, 8
Platforma de printare Vas de cristal sau vas Petri
Altele Calibrare automata a axelor